Üzletünk pontos címe:
1062 Budapest, Aradi u. 41.
Tel./fax: (06 1) 311-1883
Mobil: 06-30/949 3700
Nyitva tartás: H-P 09-17 óráig

Orvostájékoztató

Kompressziós harisnyák fajtái, felírási lehetõségei

Alsó végtag II. kompressziós fokozat (30-40 Hgmm) harisnyái

Anyagok:
természetes gumi: nagyon tartós, jól szellõzik, nyitott lábfejjel
pamut : a beteg lábával csak pamut érintkezik, nyitott vagy zárt lábfejjel kapható, a zárt lábfejû változat fekete színben is
mûszál : vékony,nyitott lábfejű, testszínű kivitelben állandóan raktáron, zárt lábfejű illetve fekete színű harisnyákat rendelésre.

Felírható modellek

A-D térdharisnya, A-F combközépig érõ harisnya, A-G combtõig érõ harisnya, A-GHB egyszáras harisnyanadrág medenceövvel, A-M harisnyanadrág A szokásostól dokumentáltan eltérõ méretek esetén lehetõség van egyéni méretvétel alapján történõ harisnyák gyártatására is. Ilyen esetben a vényen az "egyéni méret" megjelölés szükséges.

A 62/2003 (IV.13) korm.rendelet, valamint a 19/2003(IV.29) ESZCSM rendelet III. sz. melléklete szerint a felírás jogcímei és jogosultsága:

Indikációk:

 

Mélyvénás thrombosis utáni állapot indurációval és bõrtünetekkel, lábszár- , térd-, combszintû, kollaterálisokkal kompenzált krónikus vénás elzáródások, gyógyult lábszárfekély fenntartó kezelése, mély elvezetõ és izomvénák billentyûelégtelensége és degeneratív tágulata, ödémával járó varikozitás, ambulanter kezelhetõ akut mélyvénás elzáródások, valamint, ha a tünetek alapján magasabb kompressziós fokozatú harisnya lenne indokolt, de az egyidejûleg fennálló obliterativ érbetegség miatt ez kontraindikált, krónikus primer és secunder lymphödéma.
Felírási jogosultság: Angiológus, sebész, érsebész, belgyógyász, bõrgyógyász, onkológus.
A VÉNYEN (fenti kórképek megléte esetén) AZ "ÁLTALÁNOS (Normatív)" KOCKÁT KELL BEJELÖLNI

 

 

Az alsó végtag III és IV. kompressziójú harisnyáinak, valamint a felsõ végtag II és III. kompressziójú harisnyáinak felírásakor szintén az "Általános" kocka jelölendõ.
A SIGVARIS karharisnyák egy része "közgyógy" jogcímen is felírhatóak.