Üzletünk pontos címe:
1062 Budapest, Aradi u. 41.
Tel./fax: (06 1) 311-1883
Mobil: 06-30/949 3700
Nyitva tartás: H-P 09-17 óráig

Visszeresség - nyiroködéma

VISSZERESSÉG ÉS NYIROKÖDÉMA KEZELÉSE KÓRHÁZBAN ÉS OTTHON

A visszeresség kórházi kezelésén elsősorban az injekciós, illetve a műtéti kezelést értjük. Amennyiben az orvos úgy találja, hogy a vénás keringés helyreállítása csak műtéti úton lehetséges, a kitágult, és számtalan veszélyforrást jelentő vénaszakaszt eltávolítja. A műtét után ajánlatos a folyamatos gyógyharisnya viselés, mely segíti a gyógyulást, és megakadályozza a visszértágulatok újbóli kialakulását. A legsúlyosabb esetekben - például trombózis után - előfordulhat a bokatájék, az alsó lábszár, vagy akár az egész láb duzzadása. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy nem csak a vénák, de a nyirokrendszer is károsodott. Ezek a kóros ödémák szakértő kezeléssel csökkenthetők, a kezelési eredmények harisnya viselésével hosszú időn át megtarthatóak.

Miből áll egy ödéma kezelés?

Az ödémás testrészt erre a kezelésre specializálódott gyógytornász, masszőr, vagy terapeuta és az orvos együttesen kezeli. Az eredmény eléréséhez szükséges a károsodott, vagy elzáródott nyirokutak lehetőségek szerinti megnyitása, mely elsősorban kézi masszázzsal történik. Ha a nyirok elfolyása biztosított, sor kerülhet a nyirokdrenázsra, mely egy gépi kezeléssel kezdődik. Az ödémás végtagra műanyag "mandzsetta" kerül, melynek celláit egy készülék (Lympha-press) folyamatosan, alulról felfelé haladva, előre beállított nyomású levegővel tölt fel. A cellák feltöltése után a gép a mandzsettát leereszti, majd ismét elkezdődik a feltöltés. Egy ilyen ciklus ideje kb 30 másodperc, a teljes kezelés 50-60 percet vesz igénybe. Az eredmény eléréséhez mintegy 10-15 kezelésre van szükség. Minden kezelés után a visszatelődés megakadályozására a végtagot rugalmas pólyával fáslizzuk. A kezelés ciklus befejezése után az eredmény megtartására kompressziós harisnya mindennapos viselése ajánlott. A vénás ödémák kezelése után általában elegendő a 2-es kompressziós harisnya, a nyiroködémák kezelése után 2., 3. vagy 4. kompressziós harisnya viselése javasolt.

A terapeuta vagy az orvos megtaníthatja a beteget a kézi masszázs technikájára, így a kezelés otthon is folytatható. A kezelésre alkalmas nyirok-masszírozó gépek cégünknél megvásárolhatóak.

Bővebb információért, árakért, szállítási feltételekért látogasson el a www.lympha-press.hu weboldalra.