Elérhetőségek

COMPRI-MED Kft.

Cím: 1062 Budapest 6. ker.,
Aradi utca 41.
Telefon:
+36-1/311-1883
Mobil:
+36-30/949-3700
E-mail:
batka22@t-online.hu
Munkatársak Nyitvatartás


Betegtájékoztató

Keringési rendszerünkben artériák – verőerek látják el a sejteket friss oxigénnel és tápanyagga, és vénák – visszerek  biztosítják a salakanyagok elszállítását. Az artériákban a friss, oxigéndús vér áramlását a szív pumpáló ereje biztosítja. Ez az erő azonban nem elegendő a vénás vér felfelé – a végtagokból a szív felé áramoltatására. A vénás vér felfelé áramlását két további eszköz biztosítja. A láb izmainak összehúzódása és elernyedése, azaz az izompumpa kényszeríti a vénás vért az áramlásra, és a visszerekben található szelepecskék, a vénabillentyűk biztosítják, hogy a vér csak egy irányba, azaz felfelé áramolhasson.

Ha valamilyen okból a vénákban tágulat keletkezik, a billentyűk sérülhetnek, elszakadhatnak, nem zárnak rendesen, a vénás vér visszafelé áramolhat az adott szakaszon, pangás keletkezik, melynek következtében az érfalon érrög - trombus – jöhet létre, mely ha leválik és a véráramba kerül, trombózist vagy embóliát okozhat.

Mi az oka ennek a rendellenességnek?

Az okok közé tartozik az öröklött hajlam is. Ha Ön tudja, hogy családjában előfordult visszeresség, trombózis, vagy embólia, legyen elővigyázatos, olvassa el figyelmesen ezt a tájékoztatót, tanácsot kap a megelőzésre! A visszeresség további kiváltó oka lehet a mozgásszegény életmód, az álló- vagy ülő munka. Ha nem mozgunk eleget, az izompumpa nem tudja segíteni a vénás vér folyamatos áramlását. A sok ülésnél lábunk egész nap lóg, térdben behajlik, a térdhajlatnál a vénás áramlás korlátozva van.

Ugyancsak veszélyt jelent a túlsúly. A felesleges teher cipelése megterhelő a láb izmai és erei számára.

A vénás rendszer működését hormonális hatások is befolyásolják. Így a terhesség, illetve a fogamzásgátló tabletták szedése is megterhelheti. A terhességgel kapcsolatos problémákról a kismamák részére szóló oldalon találhat bővebb információt.

Hogyan észleljük a visszeresség kialakulását?

Az első figyelmeztető jelek igen korán jelentkezhetnek. Nem feltétlenül a kék, vastag erek, csomók megjelenése az első intő jel, az estére elnehezedő fáradt és gyakran túl forró láb, az enyhe zsibongás a lábszárban vagy bokatájon – az úgynevezett „nyugtalan láb”, vagy a gyakran jelentkező görcs, vagy fájdalom jóval korábban figyelmeztethet, hogy a vénás keringés nem működik tökéletesen.

Mi a teendő?

Amint ezeket a figyelmeztető jeleket észleli, haladéktalanul forduljon szakorvoshoz! Ma már hatékony módszerek állnak rendelkezésére a visszérproblémák kezelésére. Gyógyszeres, vagy kompressziós (rugalmas pólyával illetve gyógyharisnyával) kezeléssel az állapot jelentősen javítható.

ÖN IS KIVEHETI RÉSZÉT GYÓGYULÁSÁBAN!

  1. Mozogjon, sportoljon minél többet! Sétáljon, fusson, ússzon akár minden nap, biciklizzen, tornásszon, mozgassa minél többet lábizmait!
  2. Étkezzen egészségesen, próbálja esetleges túlsúlyát leadni, ne terhelje lábait felesleges kilókkal!
  3. Tartózkodjon a túlzott napozástól, szaunától, a túl sok meleg nem tesz jót a visszereknek. Lábát alulról felfelé zuhanyozza langyos, vagy hideg vízzel, ezzel fokozhatja az erek rugalmasságát.
  4. Hordjon kompressziós harisnyát minden nap! A betegség kezdeti stádiumában elegendő megelőző harisnyákat viselni, a kialakult visszerességre orvosa ír fel Önnek gyógyharisnyát. A rendszeresen viselt gyógyharisnya fokozza az izompumpa hatékonyságát, segít a vénabillentyűk jobb záródásában, gyorsítja a vénás vér felfelé áramlását.

MIÉRT SIGVARIS?

Miért ajánljuk Önnek a SIGVARIS harisnyákat?

- Rendkívüli anyagválaszték termékeinket természetes gumi, pamut vagy nagyon finom, selymes tapintású műszál alapanyagból gyártják.

- Nagy méretválaszték Minden termék 12 standard méretben áll rendelkezésre. Amennyiben ez a méret mégsem felel meg Önnek, lehetőség van mérték utáni gyártásra is.

- Színválaszték A műszálból készült termékek többsége több divatos színben is kapható.

- Extrák: a SIGVARIS harisnyák nem tükrözik a gyógyharisnyákról kialakult általános képet. Csipkés, szilikonos combfix, alakot is formáló harisnyanadrág, kismama harisnyanadrág teszik a termékeket naponta hordható, divatos, de mégis gyógyászatilag hatékony viseletté.

VÉNYRE IS? IGEN!

A SIGVARIS gyógyharisnyák vényre is kaphatóak. A vény felírására sebész, érsebész, belgyógyász, bőrgyógyász, nőgyógyász, reumatológus, ortopéd- szakorvos jogosult. A recepten az „Általános” jogcímet kell bejelölni. Végtagonként, félévenként 2 db harisnya írható fel.

További információk a vényre kapható gyógyharisnyák felírásával kapcsolatban orvosok számára elérhető ITT >>> Orvostájékoztató

 

ÚJDONSÁG!!!

Gondolva a nagy számban előforduló vénás eredetű lábszárfekélyre, a SIGVARIS Ulcer-X néven kifejlesztett egy - kifejezetten ezen betegség kompressziós kezelésére szolgáló harisnya szettet.

A szett tartalma:

  • 2 db ú.n. alsó harisnya - egy nappali és egy éjszakai viseletre,
  • valamint 1 db felső harisnya csak nappalra.

Hogyan használja a terméket?

  • Az alsó harisnyát közvetlenül a kötszer fölé kell felvenni, anyaga a belső oldalon pamut, s egy enyhe, kb. I.-es kompressziót gyakorol a lábra.
  • Nappal erre az alsó harisnyára kerül a Sigvaris II. kompressziós felső harisnyája, melyet az alsó harisnya csúszós anyagán nagyon könnyű a sebes, fájdalmas végtagra felvenni.
  • A II-es kompressziós harisnya viselése éjszaka nem javasolt! 
  • Az éjszaka alkalmazott I-es kompresszió és a nappal alkalmazott közel III-as kompresszió meggyorsítja a fekély gyógyulását, karbantartja a láb vénás keringését, alkalmazása egyszerűbb, mint a rugalmas pólyáé, szaktudást nem igényel, így a beteg előbb mobilizálható.

A Sigvaris kompressziós harisnyanadrágok használatához videó-segédletet talál ITT >>>

Hogyan használja a kompressziós harisnyát?

A kompressziós harisnyák fel-, és lehúzását megkönnyítő Sigvaris kiegészítő termékek adatairól a következő link alatt talál bővebb információt >>>

Sigvaris kiegészítőt termékek

Betegtájékoztató

Vissza az előző oldalra!
COMPRI-MED Kft. - Magyar