-

Elérhetőségek

COMPRI-MED Kft.

Cím: 1062 Budapest 6. ker.,
Aradi utca 41.
Telefon:
+36-1/311-1883
Mobil:
+36-30/949-3700
E-mail:
info@compri-med.hu
Térkép

Térkép

 

 

Nyitvatartás

Nyitvatartás

Hétfő-szerda-péntek 10-16 óra között

kedden és csütörtökön valamint a hét végén zárva!

 

 


 Tájékoztatók

Visszeresség-nyiroködémaVisszeresség-nyiroködéma

A visszeresség kórházi kezelésén elsősorban az injekciós, illetve a műtéti kezelést értjük. Amennyiben az orvos úgy találja, hogy a vénás keringés helyreállítása csak műtéti úton lehetséges, a kitágult, és számtalan veszélyforrást jelentő vénaszakaszt eltávolítja.

A műtét után ajánlatos a folyamatos gyógyharisnya viselés, mely segíti a gyógyulást, és megakadályozza a visszértágulatok újbóli kialakulását. A legsúlyosabb esetekben - például trombózis után - előfordulhat a bokatájék, az alsó lábszár, vagy akár az egész láb duzzadása. Ilyen esetekben előfordulhat, hogy nem csak a vénák, de a nyirokrendszer is károsodott. Ezek a kóros ödémák szakértő kezeléssel csökkenthetők, a kezelési eredmények harisnya viselésével hosszú időn át megtarthatóak.

 

 


 

Miből áll egy ödéma kezelés?

 

Az ödémás testrészt erre a kezelésre specializálódott gyógytornász, masszőr, vagy terapeuta és az orvos együttesen kezeli. Az eredmény eléréséhez szükséges a károsodott, vagy elzáródott nyirokutak lehetőségek szerinti megnyitása, mely elsősorban kézi masszázzsal történik. Ha a nyirok elfolyása biztosított, sor kerülhet a nyirokdrenázsra, mely egy gépi kezeléssel kezdődik. Az ödémás végtagra műanyag "mandzsetta" kerül, melynek celláit egy készülék (Lymphapress) folyamatosan, alulról felfelé haladva, előre beállított nyomású levegővel tölt fel. A cellák feltöltése után a gép a mandzsettát leereszti, majd ismét elkezdődik a feltöltés.

Egy ilyen ciklus ideje kb. 30 másodperc, a teljes kezelés 50-60 percet vesz igénybe. Az eredmény eléréséhez mintegy 10-15 kezelésre van szükség. Minden kezelés után a visszatelődés megakadályozására a végtagot rugalmas pólyával fáslizzuk. A kezelés ciklus befejezése után az eredmény megtartására kompressziós harisnya mindennapos viselése ajánlott. A vénás ödémák kezelése után általában elegendő a 2-es kompressziós harisnya, a nyiroködémák kezelése után 2., 3. vagy 4. kompressziós harisnya viselése javasolt.

A terapeuta vagy az orvos megtaníthatja a beteget a kézi masszázs technikájára, így a kezelés otthon is folytatható.

 

A kezelésre alkalmas nyirok-masszírozó gépek cégünknél megvásárolhatóak.

 

Bővebb információért, árakért, szállítási feltételekért látogasson el a IDE >>> Lympha-Press

 


Vissza az előző oldalra!
COMPRI-MED Kft. - Magyar